een gastvrij tweede huis voor je kind.

Het Kleine Huis van Irene is voor elk kind een gastvrije plek waar de kinderen elke dag het leven vieren. De opvang is vijf dagen per week geopend vanaf 8.00 tot 18.00. Gastouder Irene - de naamgeefster van dit unieke dagverblijf - zorgt dan met haar warme persoonlijkheid en ruime ervaring voor de geborgenheid waarin elk kind zich al snel ook echt thuis zal voelen. 
Overdag, als de kinderen wakker zijn, genieten ze waar mogelijk van de natuur en het buitenleven. Daarbij ligt de nadruk op het samen zijn en het samen vieren van het leven. Gezond eten is daarbij vanzelfsprekend. Net als het samen delen in de huiselijke kring. Elk kind kan zich daarbinnen heerlijk uitleven met spel, liedjes en versjes die passen bij het seizoen. De aanpak is actief en kindgericht in al de dagelijkse kleine en grote zaken. Zorg voor dieren, wandeltochtjes, vaak mede door de kinderen zelf bereide biologisch/dynamische voeding: het getuigt van een diep respect voor alles wat de natuur en de seizoenen bieden.

maximaal 5 kinderen per dagdeel

Om de opvang zo prettig mogelijk te laten zijn voor de kinderen - en om zo goed mogelijk overzicht te houden als gastouder - kiezen we per dagdeel voor een maximaal aantal kinderen. We houden het op 4 á 5 kindjes die tegelijk worden opgevangen. Daarbij is het zowel voor de kinderen als voor onszelf en de ouders een richtlijn dat elk kind zeker de eerste tijd minimaal twee dagen per week komt. Je ziet dat het kind dan beter kan wennen en minder moeite heeft met afscheid nemen. Zo komt het ook makkelijker in verbinding met de groep. Zoals de ouders het nu beschrijven: 'Het is net een grote familie en de kinderen voelen elkaar aan als broertjes en zusjes.' We willen dat graag zo houden!

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.