Tonnie: ”Vele handen maken licht werk”

Tonnie Wormhoudt2

Tonnie Wormhoudt zet zich al jaren mert hart en ziel in voor de kinderopvang, tot voor kort werkte ze als vrijwilligster mee in het Kleine Huis te Muiden. Nu is zij de welkome helpende hand voor gastouder Irene. Dit schrijft ze over zichzelf.
"Geboren in Loosdrecht in 1955 als 8ste kind van een tiental. Teuntje genoemd naar de zus van mijn vader. Veel oefening in zo’n groot gezin, vandaar de titel. Ik pluk er zowel veel zoete als ook wat zure vruchten van. Zuur is bv vroeg(16) mijn moeder verloren en vanaf 36 jaar heupdysplasie geconstateerd met de bijbehorende operaties, bacterie en daardoor langzaam herstel."

"De zon overheerst in mijn leven en muziek is een belangrijke peiler: al vroeg via orgel naar pianospel. Daarnaast zorgen voor: m’n twee jongere broertjes toentertijd en bejaarden in mijn jongere jaren. Het zoete zit m in zon-muziek-zorgdragen. En in m’n roepnaam Tonnie, ronder nietwaar? Ik ben getrouwd met Wout in 1983 en we kregen een zoon en een dochter. We zijn de grootouders van de 1 jarige Gwendolyne die we wekelijks een dag met liefde overladen. Gezinsleven altijd voorop en dat- is een belangrijke baan- waarin je je geweldig kunt ontplooien. Kleine Huis in Muiden ontdekt in de beginjaren (tegelijk met de dysplasie) en de opleiding mogen doen. Later na mijn herstel: hand- en spandiensten gedaan in en om het Kleine Huis. Misschien ben ik altijd wel kind met de kinderen gebleven en daar ben ik trots op. elke dag is nieuw...." Tonnie/p>

Tonnie's devies: ”Vele handen maken licht werk”