Verantwoord eten

Verantwoord eten is van belang om van het leven te genieten. Het Kleine Huis van Irene biedt de kinderen daarom alleen biologische en biologisch/dynamische voeding. Met daarbij een heldere intentie die we willen overbrengen: het voedsel dat je eet komt niet vanzelf op tafel. Boeren werken ervoor, brood moet gebakken worden, dieren vragen om verzorging. De drie maaltijden waarvan we elke dag met de kinderen genieten, vragen om gerichte aandacht en een plek in de opvoeding. En om een vaste plek in de dagindeling. Dat is wat we onze kinderen spelenderwijs willen aanreiken.

Samen met de kinderen gaan we naar de Groene Griffioen voor de melk en de kaas en naar de molen voor het meel. Verder haalt Irene de groente en overige producten bij Land en Boszicht in s'Gravenland. En we laten in de natuur zien wat er nodig is voor groei, bloei en oogst. 

groene-griffioenDe Groene Griffioen is een biologische educatie- en kaasboerderij in Weesp. Een prachtige plek om vaak te bezoeken met de kinderen. Op het erf en in het weiland zien ze zo’n 50 koeien, 40 stuks jongvee, een stier en wat kippen! De koeien lopen zo veel mogelijk buiten, het melken gebeurt twee keer per dag. Van een deel van de melk wordt in de boerderij kaas gemaakt. Er is een boerderijwinkel waar we de zelfgemaakte kaas kunnen kopen en ook de melk en het vlees van de koeien. Natuurlijk biologisch. In de winkel liggen ook verse en eerlijke producten uit de buurt.

De Groene Griffioen: Lange Muiderweg 18a - 1382LA Weesp - www.degroenegriffioen.nl 

molen-devriendschap

We bezoeken ook met regelmaat de ambachtelijke korenmolen "De Vriendschap" in Weesp. De molen is meerdere malen per week volop in bedrijf voor het produceren van allerlei meel & bak producten. Het meel voor ons zelfgebakken brood kopen we op zaterdag in de molenwinkel.

Korenmolen "De Vriendschap": Utrechtseweg 11a - 1381Gr Weesp - info op www.weesperwieken.nl